5-HTP, 60 таблети

Бренд:

1,250 ден

5-HTP – 5-хидрокситриптофан е аминокиселина, прекурсор во процесот на создавање на сератотин. Сератонинот е одговорен за расположението, однесувањето, апетитот и сонот.

Количина:

Шифра: 3242 Категории: , Ознака:

Опис

5-HTP – 5-хидрокситриптофан е аминокиселина, прекурсор во процесот на создавање на сератотин. Сератонинот е одговорен за расположението, однесувањето, апетитот и сонот и се наоѓа во многу делови од телото посебно во мозокот, гастроинтестиналниот систем и крвните клетки. 5-HTP таблетите се користат при контрола на апетитот, контрола на промените во расположението, депресијата, ослободување од анксиозноста, превенција на мигрени и подобрување на функцијата на нервите и мозокот.
Состав: L-5 HydroxyTryptoPhan [from Gri onia simplicifolia seed extract].

 

Препорачан дневен внес на 5-хидрокситриптофан (5-HTP) таблети:

Возрасните и децата над 16 годишна возраст, една до две таблети дневно, може да се зголемат до четири, ако се потребни. Максимум шест таблети може да се земат во текот на еден ден. Не го надминувајте препорачаниот дневен внес, освен ако не е препорачан од соодветно квалификувано лице.

Сеуште немате прегледено производи