ALKAVIT Витамин Ц 50mg, 30 таблети

Бренд:

60 ден

ALKAVIT ® Витамин Ц содржи аскорбинска киселина ( витамин Ц) којашто учествува во разни метаболни процеси во организмот.

Количина:

Опис

Состав

ascorbic acid 50 mg

Фармацевтска форма

таблети

Дејство

ALKAVIT ® Витамин Ц содржи аскорбинска киселина ( витамин Ц) којашто учествува во разни метаболни процеси во организмот и е потребна за одржување нормална метаболна функција.

Индикации

Превенција и лекување при недостиг од витамин Ц (хиповитаминоза и скорбут)
Состојби со зголемени потребите од витамин Ц (хемодијализа, неоплазми, склоност кон крвавење, зголемена телесна температура, по хируршки интревенции, рани и изгореници кои тешко зараснуваат, железо-дефицитна анемија, метхемоглобинемија, во период на растење, замор, диетална исхрана сиромашна со витамин Ц.

Пакување

30 таблети

Сеуште немате прегледено производи