Angal спреј, 30ml

Бренд:

250 ден

Ангал спрејот  го олеснува воспалението и го намалуваат ризикот од развој на сериозни бактериски инфекции и ја олеснува болката, болното голтање и дразнење во областа на грлото.

Количина:

Опис

Употреба

Angal спреј за локален третман при воспаление на усната слузница и грлото. Олеснување на болка при воспаление на усната слузница и олеснување на симптомите при воспалено грло (болно голтање, дразнење)
Дејство

Ангал спрејот има двојно дејство: антибактериско и локално аналгетско. На тој начин го олеснува воспалението и го намалуваат ризикот од развој на сериозни бактериски инфекции и ја олеснува болката, болното голтање и дразнење во областа на грлото.

Состав

1 ml раствор содржи 2 mg хлорхексадин диглуконат и 0.5 mg лидокаин хидрохлорид

Дозирање

Возрасни и деца над 12 години: 3 до 5 впрскувања, 6 – 10 пати дневно
Деца над 5 години: 2 до 3 впрскувања, 3 – 5 пати дневно

Сеуште немате прегледено производи