Filaggrin protect

Бренд:

1,200 ден

Filaggrin protect® бариерна маст е иновативна
формулација која содржи поголема концентрација глицерол во својот состав. Глицеролот овозможува
ефикасна хидратација на кожата, обезбедува нега и заштита од прекумерна сувост и оштетување.

Количина:

Опис

Filaggrin protect® бариерна маст е иновативна
формулација која содржи поголема концентрација глицерол во својот состав. Глицеролот овозможува
ефикасна хидратација на кожата, обезбедува нега и заштита од прекумерна сувост и оштетување.

Овозможува смирување и омекнување на кожата и обновување на нејзината бариера.

Се препорачува кај:
– Атопична кожа
– Чувствителна, многу сува и оштетена кожа
– Кожа склона на иритација и јадеж Сенилна ксероза
– Суви испукани раце
– Сува и оштетена кожа на петици и стапала

Филагрин протект® бариерната маст не содржи конзерванси и сите пропратни
компоненти во неа се нетоксични за човековиот организам и за животната средина.
Не содржи мириси и бои. Погодна е и за бебиња.

Сеуште немате прегледено производи