Forvita Avirex, 60 kapsuli

Бренд:

275 ден

Витамин Д3, цинк, витамин Б12

60 капсули

Количина:

Опис

витамин Д3, цинк, витамин Б12

 

Придонесува за:

 • Одржување на нормална функција на имуниот систем;
 • Нормална клеточна делба и заштита на клетките од оксидативен стрес;
 • Нормално формирање на еритроцити
 • Нормални психолошки и невролошки функции
 • Нормален метаболизам на хомоцистеинот
 • Нормален енергетски метаболизам
 • Нормална апсорбција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта
 • Одржување на здрави коски и заби
 • Одржување на нормална мускулна функција
 • Одржување на нормалната плодност и репродукција кај жените и мажите во репродуктивниот период
 • Намалување на слабост и замор

Дозирање

Возрасни и деца над 11 години: Една капсула ФОРВИТА®АВИРЕКС дневно.


Состав

Една капсула содржи 10 μg Витамин D3 (Cholecalciferol) што е еквивалентно на  400 IU, 15 mg Цинк во форма на цинк глуконат и 2 µg Витамин B12  (Cyanocobalamin).


Пакување

Кутија со 60 капсули во пластичен контејнер со пластично капаче безбедно за деца.

Сеуште немате прегледено производи