Selenium 200 µg, 60 tableti

Бренд:

905 ден

Selenium 200 µg таблетите, придонесуваат за заштита на ткивата од оксидативно оштетување предизвикано од слободни радикали и придонесува за нормална функција на тироидната жлезда и имуниот систем, одржување на здрава коса и нокти и нормална сперматогенеза.

60 таблети

Количина:

Опис

Селенот е основен елемент во траги кој го користи имунолошкиот систем поради неговите моќни антиоксидантни својства и овозможува одржување на нормално ниво на имунитетот. Тој помага во заштита на клетките од оксидантни оштетувања и придонесува за нормална функција на тироидата  жлезда, одржувањето на здрава коса и нокти и исто така придонесува кон нормална сперматогенеза. Selenium таблетите се специјално формулирани со користење на натриум-селенат. Оваа форма овозможува посилна апсорптивна  форма на селен и овозможува максимално искористување.

 

  • Придонесува за нормална сперматогенеза.
  • Придонесува за одржување на нормалната состојба на косата и ноктите.
  • Придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем и нормално функционирање на тироидната жлезда.
  • Придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

Селен 200 µг таблетите може да бидат корисни за:

  • Лица кои се изложени на загадување од околината и хемикалии.
  • Пушачи, лица кои пијат прекумерни количини на алкохол.
  • Лица на кои им е потребна поддршка низ процесот на стареење.
  • Лица кои сакаат да го намалат оштетувањето од слободни радикали.
  • Лица кои сакаат да го зачуваат здравјето на срцето и тироидната жлезда.

Возрасните лица и децатa над  12 години  употребуваат една таблета дневно. Возрасните лица може да ја зголемат дозата до две таблети дневно доколку е потребно. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза освен доколку тоа не е препорачано од соодветно квалификувано лице.

 

Сеуште немате прегледено производи