Vitamin B12 sprej 1000 µg, 20ml

Бренд:

1,060 ден

Vitamin B12 20ml – Комбинација со пријатен вкус од Витамин Б12, Б2, Б6, Фолна киселина и Витамин Ц во форма на спреј со брза апсорпција, што помага да се обезбеди…

Количина:

Шифра: 4753 Категории: , , Ознака:

Опис

Vitamin B12 20ml – Комбинација со пријатен вкус од Витамин Б12, Б2, Б6, Фолна киселина и Витамин Ц во форма на спреј со брза апсорпција, што помага да се обезбеди оптимална поддршка на здравјето на крв ните зрнца, за одржување на нервниот и имунолошкиот систем и за здрав метаболизам.
Состав: Vitamin C, Ribo avin, Vitamin B6, Folic Acid, Vitamin B12.

Комбинација со пријатен вкус од Витамин Б12, Б2, Б6, Фолна киселина и Витамин Ц во форма на спреј со брза апсорпција, што помага да се обезбеди оптимална поддршка на здравјето на крвните зрнца, за одржување на нервниот и имунолошкиот систем и за здрав метаболизам. Се препорачува секојдневна употреба на Б12 како додаток во исхраната на вегетаријанците и веганите, бидејќи овој витамин обично недостасува во вегетаријанската исхрана.

За кој се наменети?

• Оние кои што сакаат да ги зголемат нивоата на нивната енергија
• Веганите и вегетаријанците на кои што можеби им недостасува Б12 заради нивната исхрана
• Оние кои што сакаат да го заштитат функционирањето и здравјето на нивниот нервен систем
• Луѓето кои што имаат лош метаболизам на храната која што ја конзумираа

За што се употребуваат?

• Му помага на телото при метаболизмот на јагленохидрати, протеини и маснотии
• Му помага на телото да произведува здрави крвни зрнца
• Важен е за одржување на здрав нервен систем
• Може да помогне при редуцирање на симптомите на анемија
• Може да биде корисен при иритација или инфекција на устата / афти
• Помага да се задржат оптимални нивоа на енергија во телото

Препорачана дневна доза

Возрасните и деца постари од 12 години, едно распрснување дневно во устата заради подобра и побрза апсорпција. Возрасните може да ја зголемат дозата најмногу до две распрснувања дневно, по потреба. Да не се пречекорува препорачаната дневна доза, освен ако тоа не е препорачано од страна на соодветно квалификувано лице.

Сеуште немате прегледено производи