Bebelan lacta, 400g

630 ден

BEBELAN LACTA е високо квалитетна и комплетна млечна формула произведена од Hochdorf.

BEBELAN LACTA е високо квалитетна и комплетна млечна формула произведена од Hochdorf Nutritec AG во Швајцатија во една од најмодерните производствени фабрики на светско ниво.
BEBELAN LACTA е целосно и единствено направено од свежо швајцарско млеко, секојдневно доставувано од внимателно избрани и строго контролирани швајцарски фарми за крави.
BEBELAN LACTA се Премиум класа и ги содржат сите основни состојки неопходни за осигурување на здрав раст и развој.

BEBELAN LACTA содржи:
Омега 3 и 6 масни киселини ALA, LA, DHA и ARA – незаменливи и долговерижни масни киселини за нормален развој на мозокот, видот и нервниот систем.
5 вида Нуклеотиди – за засилување на имуниот систем и регулирање на метаболизмот.
Пребиотици (GOS) – за одржување на балансот на цревната флора и регулирање на стомачно-цревниот тракт.
Инозитол, холин и таурин – го потпомагаат развојот на мозокот, умствениот и интелектуалниот развој.
Селен – дејствува како антиоксиданс во телото, заштитувајќи ги клеточните мембрани.
И други важни хранливи елементи како – Калциум и витамин D, Цинк, Железо, 26 основни витамини и минерали и Протеинисо неопходниот квалитет и неопходното количество.
BEBELAN LACTA не содржи сахариди, затоа што се грижи за здравиот развој на забите на детето.

Производите во палетата на BEBELAN LACTA се:

BEBELAN LACTA 1 млеко за доенчиња од 0-6 месеци
BEBELAN LACTA 2 преодно млеко за бебиња од 6-12 месеци
BEBELAN LACTA 3 млеко за мали деца од 1-3 години