CAPILARTE serum treatment stimulating hair growth, 150ml

1,150 ден

CAPILARTE серум – третман кој го стимулира растот и повторното растење на косата и е специјализиран производ за скалпот, со докажана ин виво * ефективност, наменета за луѓе кои страдаат од периодични или хронични симптоми на губење на косата од разни етиологии. Значително го инхибира прекумерното опаѓање на косата и го стимулира процесот на нејзино повторно растење и згуснување.

CAPILARTE серум – третман кој го стимулира растот и повторното растење на косата и е специјализиран производ за скалпот, со докажана ин виво * ефективност, наменета за луѓе кои страдаат од периодични или хронични симптоми на губење на косата од разни етиологии. Значително го инхибира прекумерното опаѓање на косата и го стимулира процесот на нејзино повторно растење и згуснување.

* Клиничко истражување спроведено од независен институт за истражување под надзор на дерматолог. Примена на шампонот: еднаш на ден во тек на три месеци со истовремена употреба на шампонот CAPILARTE – третманот за растење и стимулација на нов раст.

Резултати: Изложеноста на фоликулите на косата на серумот CAPILARTE – третман застимулација на растење и нов раст на косата, резултираше со 121% раст на влакното на косата**
** Сопствена студија на БИОГЕНЕД Институтот за Истражување и Развој

Формулата содржи внимателно одбрани активни состојќи: Procapil, Pilotantum комплекс, кофеин и вода од бреза, кои обезбедуваат тринасочна ефикасност на серумот:
– Го инхибира производството на дихидротестостерон (DHT) – хормон одговорен за скратување на фазата на раст на косата, минијатуризација на фоликулите на косата и, како резултат на тоа, губење на косата.

– Ја подобрува микроциркулацијата на скалпот што ги снабдува фоликулите на косата со доволна количина кислород, неопходни витамини и хранливи материи. Фоликулите на косата се негуваат добро и нивната биолошка активност е стимулирана и продолжена.

– Ги штити и регенерира клетките на фоликулите на косата и ја подобрува нивната виталност со што се забрзува растот на косата на коренот. Серумот го поттикнува растот на нова коса, ги успорува процесите на стареење и ја продолжува фазата на анаген (раст).

УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА: Нанесете мала количина на серум на сув или влажен скалп, директно по миењето. Нежно и внимателно масирајте го серумот и оставете да се апсорбира. Не го плакнете. За најдобри резултати користете го дневно 3 месеци. По 3 месеци од третманот, се препорачува да се направи едномесечна пауза. За да се зачуваат ефектите во овој период, се препорачува употреба на шампон за зајакнување CAPILARTE, за спречување на губење на косата.
Серумот е наменет за локална употреба на кожата. Во случај на контакт со очите, измијте со вода.

ХИПОАЛЕРГЕН СО ТЕРМАЛНА ВОДA

КЛИНИЧКИ И ТРИХОЛОШКИ ТЕСТИРАН