CAPILARTE shampoo treatment stimulating hair growth, 300ml

770 ден

Шампон CAPILARTE – третман за раст и стимулацијата на раст на косата, се препорачува за лица кои страдаат од прекумерно опаѓање на косата од разни етиологии, вклучувајќи и губење на косата, предизвикано од генетски или хормонални причини. Наменет е и за луѓето кои, заради привремено земање лекови, стрес или општа слабост страдаат од привремено или трајно опаѓање на косата и видливо слабеење на косата.

Шампон CAPILARTE – третман за раст и стимулацијата на раст на косата, се препорачува за лица кои страдаат од прекумерно опаѓање на косата од разни етиологии, вклучувајќи и губење на косата, предизвикано од генетски или хормонални причини. Наменет е и за луѓето кои, заради привремено земање лекови, стрес или општа слабост страдаат од привремено или трајно опаѓање на косата и видливо слабеење на косата.

Специјалната формула со докажана ин виво * ефективност ги активира и зајакнува клетките на фоликулите на косата и го интензивира растот на косата. Шампонот нежно ја чисти косата и скалпот без да се наруши физиолошката рамнотежа на микробиомот на скалпот.

Резултат: Видливо намалување на опаѓање на косата и стимулирање на раст на нова, здрава коса, 110% повеќе коса во прегледаната област на скалпот по 3 месеци третман *
* Клиничко истражување спроведено од независен институт за истражување под надзор на дерматологот. Примена на шампонот: еднаш на ден во тек на три месеци со истовремена употреба на CAPILARTE серумот.

УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА: Истурете мала количина од шампонот во вашите раце, а потоа на навлажнетиот скалп. Нежно и внимателно масирајте ја главата за да ја отстраните целата нечистотија и да го исчистите пристапот до фоликулите на косата. Оставете на кожата и косата најмалку 2 минути. Исплакнете темелно. По 3 месеци од третманот, се препорачува да се направи едномесечна пауза.

За да се зачува ефектот, се препорачува да се користи CAPILARTE шампонот за зајакнување на косата за да се спречи опаѓање на косата во меѓувреме. Во случај на контакт со очите, исплакнете со вода. Висока ефективност **:

96% Стимулација на нов и силен раст на косата90% Зголемен волумен и густина на косата
** Студија од Биогенед Институтот за Истражувања и Развој. Самооценување од 50 – те учесници во студијата кои го користеле шампонот секој ден во тек на 3 месеци.
ХИПОАЛЕРГЕН СО ТЕРМАЛНА ВОДА
КЛИНИЧКИ И ТРИХОЛОШКИ ТЕСТИРАН