Forvita ACE + Se, 30 капсули

Бренд:

105 ден

ФОРВИТА® + Se комплексот помага за ублажување на состојбите при стрес, изложеност на штетни агенси (тешки метали, штетни зрачења, смог, пушење), прекумерно…

Количина:

Опис

Forvita ACE + Se комплексот спаѓа во групата на антиоксиданси. Антиоксидансите може да бидат во форма на ензими, витамини или минерали. Тие ги неутрализираат штетните супстанции во организмот т.н. “слободни радикали”. Овие радикали се создаваат како резултат на изложеност на организмот на токсични и други штетни агенси, инфекции, смог, пушење, штетните сончеви зраци, радијација итн. Тие се нестабилни атоми или молекули кои имаат штетно дејство во организмот и предизвикуваат оштетување на клетките и клеточните функции.

Forvita ACE + Se комплексот помага за ублажување на состојбите при стрес, изложеност на штетни агенси (тешки метали, штетни зрачења, смог, пушење), прекумерно конзумирање на алкохол итн.

Селенот од овој комплекс има позитивни ефекти врз кардиоваскуларните, респираторните и хепаталните пореметувања, пречките во видот, а ја подобрува и општата отпорност кон инфективни заболувања на организмот. Позитивно влијае на потенцијата, плодноста и бременоста. Селенот го намалува и ризикот од појава на малигни заболувања.

За заштита на Вашето здравје  препорачана доза е една капсула на ден.

Состав 1 капсула *(%)ПДК
Витамин А 945 µг 118
Витамин Ц 55 мг 69
Витамин Е 15 мг 125
Селен 50 µг 91

Сеуште немате прегледено производи