Fresubin® 2kcal Drink, 4 flakoni

Бренд:

1,080 ден

Нутритивно комплетна, високо калориска (2.0 kcal/ml), високо протеински (20% енергија) перорална течна храна со специјална медицинска намена, без влакна.

вкус: ванила

Количина:

Опис

Нутритивно комплетна, високо калориска (2.0 kcal/ml), високо протеински (20% енергија) перорална течна храна со специјална медицинска намена, без влакна.

Само за ентерална употреба.

Не е погоден за деца помали од 1 година.

Треба да се користи само под лекарски надзор.

Претпазливо да се употребува кај деца помали од 6 години.

За дополнување на исхраната:

  • 1–2 шишиња
  • 400–800 kcal

За комплетна исхрана:

  • 4–5 шишиња
  • 1600-2000 kcal

Енергетска густина:

  • 2.0 kcal/ml

Енергетска дистрибуција по макронутриенти:

  • Протеини 20% енергија
  • Масти 35% енергија
  • Јаглехидрати 45% енергија
  • Влакна 0% енергија
  • Вода 68-70 ml/100 ml

Сеуште немате прегледено производи