Haemovit, 30 капсули

Бренд:

810 ден

Haemovit ® Plus капсулите се специјално формулирани со состојки како што се цинкот, бакарот и манганот од кои има додатна корист.

Количина:

Опис

Haemovit ® PLUS капсулите се специјално формулирани за да ги обезбедат виталните материи потребни за формирање на здравни крвни клетки и јак имун систем . Богати се со железо, витамин Б 12, цинк и бакар со цел да се помогне во создавањето на јака одбрана на телото и да се засили нервниот систем. Оптимална нега за луѓе со посебни хранливи потреби. Соодветен и за мажи и за жени.

Анемијата која е резултат на недостаток на железо е многу честа насекаде во светот, особено кај жени со тешки менструални крвавења и кај луѓе кои имаат лоша искрана или пак се хранат на вегетаријански начин. Хаемовит ПЛУС капсулите обезбедуваат високо количество на железо во форма на железо фумарат(кој не го надразнува желудникот) заедно со витаминот Ц што помага да се зголеми количеството на железо кое Вашето тело го апсорбира.

Витамините Б12 и Б6 се додадени бидејќи тие се неопходни за размножување на клетките и создавањето на црвените клетки, помагаат да се ослободи енергијата од храната и играат важна улога во создавањето на ДНА. Витаминот Б12 исто така помага да се одржи здравјето на нервниот систем ,а фолната киселина заштитува од создавање на вродени дефекти. Кога витамините Б6 и Б12 се земаат со фолна киселина, помагаат во создавање на хомоцистеин и со тоа можат да помогнат да се намали ризикот од срцеви заболувања и депресија.

Haemovit ® Plus капсулите се специјално формулирани со состојки како што се цинкот, бакарот и манганот од кои има додатна корист. Цинкот и бакарот ја подобруваат состојбата на косата и кожата и ја одржуваат плодноста; бакарот и манганот се есенцијални минерали во траги кои помагаат да се зајакнат крвните садови, коските, тетивите, нервите и имаат антиоксидансна активност во телото. Бакарот исто така помага во апсорпцијата на железото во телото.

Сеуште немате прегледено производи