HERBION OD ISLANSKI LISAJ

Бренд:

185 ден

Количина:

Категорија:

Опис

Хербион сирупот од исландски лишај се препорачува за сува и надразнителна кашлица, засипнатост и болно грло.

Хербион сирупот од исландски лишај содржи:

  • екстракт од исландски лишај

Хербион сирупот од исландски лишај има природен вкус на лимон.

 

Не содржи шеќертуку сорбитол од природно потекло.

 

Начин на употреба:

  • Возрасни и деца над 16 години: 15 ml од сирупот 4 пати на ден
  • Деца на возраст од 10 до 16 години: 10 ml од сирупот 4 пати на ден
  • Деца на возраст од 4 до 10 години: 5 ml од сирупот 4 пати на ден
  • Деца на возраст од 1 до 4 години: 2.5 ml од сирупот 4 пати на ден
  • Деца и бебиња помали од 1 година: не се препорачува
  • Немојте да јадете или пиете веднаш по земањето на лекот бидејќи храната и пијалоците го забрзуваат отстранувањето на лекот од слузницата на устата и грлото.
  • Доколку симптомите се влошат или не се подобрат по 1 до 2 недели, консултирајте се со лекар.

Сеуште немате прегледено производи