Imuno Beta, 30 капсули

Бренд:

620 ден

Благодарение на состојките во оваа комбинација, допринесуваат во подобрување на имунолошкиот одговор и одбрамбените реакции кон вирусите, бактериите, и сите останати микроорганизми и токсини кои претставуваат закана за здравјето на организмот.

Количина:

Опис

Imunoβeta β-glukan капсулите во својот состав содржат потполно природен биоактивен β-(1,3/1,6)-D-glukan изолиран од буковка (Pleurotus ostreateus), витамин Ц и честички од цинк оксид. Благодарение на состојките во оваа комбинација, допринесуваат во подобрување на имунолошкиот одговор и одбрамбените реакции кон вирусите, бактериите, и сите останати микроорганизми и токсини кои претставуваат закана за здравјето на организмот. Се препорачуваат кај лица со ослабен имунитет, чести воспалувања на респираторниот тракт и хронични воспалениаја, пред се за превенција, но и кога инфекцијата се развива бидејки значително го намалува времето на заздравување. Помага кај зголемен стрес, замор и исцрпеност како и кај алергиски реакции кои во последните години се значително почести.

  • Сув екстракт од печурката буковка (стандардизиран на минимун 35% Beta-D-glukan)
  • Витамин Ц (во облик на L-askorbinskа киселина)
  • Цинк (во облик на cink-oksid

Се препорачува :

  • за јакнење на сите имунолошки функции
  • за намалување на интензитетот и времетраењето на алергиските реакции како и за осетливоста на организмот од алергени
  • за подобрување на општите отпорности на организмот и во реконвалесценција (закрепнување на организмот после болести)
  • кај зачестени вирусни и бактериски инфекции, стрес, лоша и нередовна исхрана

 

Сеуште немате прегледено производи