NBL ALGAE OIL

890 ден

Производ наменет за бремени жени и доилки, кој придонесува за нормален развој на мозокот и очите кај фетусот и доенчето.

Доставата на овој производ до вашата адреса е БЕСПЛАТНА до 31/07/2022г.

NBL ALGAE OIL

Што е NBL Algae oil?

Маслото од алга е добиено од микроалгата Shizochytrium sp. кое е исклучително богато со омега-3 масната киселина DHA (докозахексаноична киселина), неопходна за правилен раст и развој на бебето.

Што е поразлично Масло од алга од останатите омега 3 масни киселини?

Вегетаријански извор на DHA, добиено од алга, без непријатен мирис на риба. Храна добиена со иновирана технологија (Novel food), FDA одобрено, високо контролирано производство, не претставува ГМО извор. Произведено во САД под бренд името life’s DHA за Нобел Илач под брендот NBL Масло од алга

Важно да се користи во третиот триместар од бременоста посебно за интензивен раст и развој на мозокот на бебето, како и за правилен развој на очите и видот;

Одобрени здравствени тврдења од EFSA:

  • Нормален развој на мозокот кај фетусот и доенчето
  • Нормален развој на очите кај фетусот и доенчето

Користете го за задоволување на дневните потреби на DHA во текот на доењето кај бебето;

Корисните ефекти врз фетусот и доенчето се постигнуваат со дневен внес на 1 капсула од NBL Algae Oil со 200mg DHA (мајчин внес) според голем број светски организации. 2

Препорака за користење

NBL Algae Oil содржи 30 меки желатинозни капсули, потребно е дневно 1 капсула по можност за време на оброк.

Производот е додаток во исхраната и не претставува замена за нормална и здрава исхрана

Досега немате прегледано ниту еден производ.