Nurse Harvey’s сируп, 145ml

Бренд:

910 ден

Nurse Harvey’s сирупот против грчеви е природен препарат со пријатен вкус и воопшто не е штетен за бебињата.

Нема на залиха

Шифра: 2042 Категорија: Ознаки: , , ,

Опис

Nurse Harvey’s сирупот против грчеви е природен препарат со пријатен вкус и воопшто не е штетен за бебињата. По земањето ефикасно ги отстранува стомачните тегоби, гасови и грчеви кај новороденчето. Над 100 милиони продадени шишенца низ целиот свет се доволен доказ дека Вашето бебе ќе има спокоен и освежувачи сон. Сирупот се дава на бебињата за време на оброкот. Благодарение на благородното дејство и отсуството на несакани дејства и контраиндикации, микстурата Нурс Харви речиси три децении е најефикасен препарат при третманот на инфантилните колики на доенчињата во Велика Британија и бројни други развиени земји во целиот свет.

Состав:
Натриум хидрогенкарбонат <1.00%
Масло од Ким 0.02%
Масло од Мирудија (копар) 0.02%
Полисорбат 0.005%
Сахароза 10.00%
Прочистена вода до 100%

Дејство: Натриум бикарбонатот во составот на микстурата има благо антацидно дејство, додека маслата на Кимот и Мирудијата делуваат карминативно. Со заедничко дејство на наведените компоненти, се ублажуваат тегобите и болките во дигестивниот тракт на бебињата, предизвикани од гасови, грчеви како и болки кои го пратат, со што се создаваат услови за воспоставување спокоен, освежувачки сон неопходен за бебето.

Индикации: Против гасови и грчеви кај бебињата, за смирување на стомачните тегоби предизвикани од исхраната на бебињата.
Употреба:

0-12 месеци 2 дози на ден.

од 12-24месеци 3 дози на ден.

над 24 месеци 6 дози на ден.

1 доза =5мл сируп.

Наведената доза во зависност од возраста на детето, е најдобро да се дава за време на оброкот. По потреба еднократната доза може да се повтори, но не повеќе од 6 (шест) дози во текот на 24 часа. Доколку симптомите не исчезнат, побарајте лекарска помош.

Несакани дејства: Не се забележани

Сеуште немате прегледено производи