Omron aparat za pritisok

5,040 ден

OMRON M3 Comfort е компактен и целосно автоматски апарат за мерење на крвниот притисок на надлактицата, кој работи на принцип на осцилометар.

Количина:

Опис

OMRON M3 Comfort е компактен и целосно автоматски апарат за мерење на крвниот притисок на надлактицата, кој работи на принцип на осцилометар. Апаратот едноставно и брзо ги мери Вашиот крвен притисок и пулс. Апаратот ја користи напредната технологија “IntelliSense” за удобно и контролирано пумпање без потреба од претходно приспособување на притисокот или од дополнително пумпање.

СПЕЦИФИКАЦИИ

Екран: дигитален LCD-екран
Начин на мерење: осцилометриски метод
Распон на мерење:
– Притисок: од 0 mmHG до 299 mmHG
– Пулс: од 40 до 180 отчукувања во минута
Точност:
– Притисок: ±3 mmHG
– Пулс: ±5% од резултатот на екранот
Меморија: 60 мерења со датум и со време за секој кориснис (1 и 2)
Сила: 6V, еднонасочна струја 4W
Тежина: 300г (без батерии)
Димензии:
– Апарат: 107 мм (ширина) х 79 мм (висина) х 141 мм (должина)
– Манжетна за рака: приближно 145 мм х 532 мм
Обем на манжетната: од 22 до 42 цм
Материјал: најлон, полиестер, поливинил хлорид
Содржината на пакувањето: апарат, манжетна за рака, упатство за употреба, торбичка за чување, комплет батерии, картон за бележење на крвниот притисок

Сеуште немате прегледено производи