OralBiotic, 60 таблети

Бренд:

1,420 ден

NOW® OralBiotic ™ го содржи природниот пробиотски организам Streptococcus salivarius BLIS K12®, кој клинички докажано го поддржува оралното здравје и здравјето на грлото.

Количина:

Шифра: 2985 Категории: , Ознака:

Опис

NOW® OralBiotic ™ го содржи природниот пробиотски организам Streptococcus salivarius BLIS K12®, кој клинички докажано го поддржува оралното здравје и здравјето на грлото. Меѓу најбројните корисни бактерии во устата, Streptococcus salivarius е обично првата стекната кај бебињата. BLIS K12 е специфичен вид на Streptococcus salivarius (S. salivarius), еден од најбројните и најполезни бактерии кои се наоѓаат во устата на здравите луѓе. Меѓутоа, само мал број на луѓе да продуцираат S. Salivarius со BLIS K12. Овој вид на бактерија е откриен од страна на научниците кои ги прателе здравите деца неколку години кај кои не се појавило воспалено грло.

BLIS K12® е моќен вид на S. salivarius кој, кога се зема редовно, ја колонизира устата и грлото и помага да се одржи природниот одбранбен систем на главната влезна точка на телото. BLIS K12® е клинички докажано дека го поддржува здравјето на устата, ушите, носот и здравјето на грлото кај децата. Иако тоа не е антибиотик, OralBiotic ™ BLIS K12® успешно ја колонизира усната шуплина на сметка на други бактерии, промовирајќи го оралното здравје. Таа, исто така помага да се подобри здивот кога се користи во комбинација со правилна орална хигиена.

  • Поддржува здрави орални бактерии
  • Го поддржува здравјето на ушите, носот и грлото
  • За деца и возрасни
  • Без глутен
Состав  1 таблета
BLIS K12® Streptococcus salivarius 1 милијарда cfu

Препорака за употреба: Возрасни: земете 1 таблета 1-4 пати дневно. Деца (над 2 год.): земете 1 таблета 1-5 пати дневно. Дозволете и на таблетата да се раствори бавно и комплетно во

устата. За деца под 2 год., советувајте се со лекар. Бидејќи некои антибиотици може да ја деактивираат S. salivarius, земете го најмалку 2 часа пред или после земањето антибиотици.

Други додатоци: FOS (fructooligosaccharides), ксилитол, сорбитол, целулоза, силика, стеаринска киселина (растително извор), природни вкусови и прав од репка. Содржи млеко.

Не е произведено со пченица, соја, глутен, јајца, риба, школки или јаткасти состојки.  Произведено во GMP капацитет кој произведува други состојки кои ги содржат овие алергени. Природни варијации на бојата може да се случат кај овој производ.

Предупредување: Консултирајте доктор ако сте бремени или доите, земате лекови (особено за

имунитет) или имате некаква медицинска состојба (особено слаб имунитет). Да се чува подалеку од дофат на деца! Пакетчето за свежина не е за јадење. Оставете го во шишенцето. Препорачаната дневна доза да не се надминува. Овој производ не е наменет за третман, превенција или лекување на специфична болест или состојба и не претставува замена за оброк. По отвoрање, да се чува во фрижидер.

Потекло: САД, Производител: Now Foods, САД

Сеуште немате прегледено производи