Rutacid, 20 таблети

Бренд:

140 ден

Rutacid таблети за џвакање при жегавица и прекумерно лачење на желудечна киселина.

Количина:

Опис

Rutacid таблети за џвакање при жегавица и прекумерно лачење на желудечна киселина.

Употреба: Хиперацидитет (со жгаравица или без неа), пептичен улкус на желудникот или на дуоденумот, рефлуксен езофагит, гастрит, диспепсија, надразнување на слузницата на желудникот предизвикана со користење на алкохол, кафе, цигари или слатки.
Дејство: Рутацид припаѓа на групата антациди. Тоа се средства за впивање на прекумерната желудочна киселина.

Дозирање: Возрасни и деца над 12 години. По потреба 1-2 таблети за џвакање неколку пати дневно помеѓу оброци и пред спиење. Дневната доза не треба да надмине 12 таблети за џвакање. Други лекови треба секогаш да се земаат 1-2 часа пред или после земањето на Рутацид.

Сеуште немате прегледено производи