SUNBRELLA BABY sun protection milk spray for children SPF 50, 150ml

1,100 ден

4 RAYS SPECTRUM PROTECT – широк спектар, систем на заштита на 4 нивоа на нежната детска кожа против УВА, УВБ, инфрацрвено зрачење и зрачење на видлива светлина кој обезбедува многу високо ниво на сеопфатна заштита од сонце. Ги спречува фотодерматозите, изгорениците и обезбојувањате.

4 RAYS SPECTRUM PROTECT – широк спектар, систем на заштита на 4 нивоа на нежната детска кожа против УВА, УВБ, инфрацрвено зрачење и зрачење на видлива светлина кој обезбедува многу високо ниво на сеопфатна заштита од сонце. Ги спречува фотодерматозите, изгорениците и обезбојувањате.
Ја штити ДНК на клетките на кожата – Млекото содржи иновативна активна состојка Aqua-proVita D – претходник на витамин Д. Под влијание на УВ зрачење се претвора во витамин Д и како последица на тоа ги смирува иритациите.

Го зајакнува и штити епидермисот – благодарение на витамини Ц и Е заедно со глицерин, млекото навлажнува и ја намалува загубата на трансепидермална вода (TEWL). Ја зајакнува епидермалната липидна бариера и ја штити кожата од негативни ефекти на капење во сол или хлорирана вода. Д-Пантенол ја смирува зацрвенетата кожа и помага да се ограничат епидермалните воспаленија.

СЕ ПРЕПОРАЧУВА ЗА: чувствителна кожа на лице и тело на деца и доенчиња постари од 6 месеци, за заштита од УВА, УВБ, ВС и ИЦ зрачења, за време на изложеност на сонце.
Упатство за употреба: протресете пред употреба, нанесете рамномерно и богато на чиста и сува кожа најмалку 15 минути пред изложување на сонце. Нанесувајте често, особено по контакт со вода. Избегнувајте контакт со очите. Не прскајте го производот директно на лицето или не вдишувајте го.
Не изложувајте ги новороденчињата и децата на директна сончева светлина.
ХИПОАЛЕРГЕНО / КЛИНИЧКИ ТЕСТИРАНО

Досега немате прегледано ниту еден производ.