VALERIAL Herbal, 20ml

Бренд:

85 ден

VALERIAL Herbal билните капки го помагаат смирувањето. Коренот од валеријана има смирувачко и релаксирачко дејство.

Количина:

Опис

VALERIAL Herbal билните капки го помагаат смирувањето. Коренот од валеријана има смирувачко и релаксирачко дејство. Помага за поттикнување на сонот, за смирување и за опуштање на мазните мускули.

100г апки содржат водно-етанолен екстракт од 20г корен од валеријана (Valeriana officinalis L., radix)

Препаратот содржи 60% (V/V) етанол.

Капките Валериал се препорачуваат за :

  • подобар сон
  • подобрување на состојби на вознемиреност
  • подобрување на состојби на менопауза
  • подобрување на менталната способност
  • релаксација на телото

Препорачана дневна доза и начин на уптреба:

Возрасни и деца постари од 12 години : 3 пати на ден по 30 капки, во чаша со вода или на коцка шеќер. При несоница се земаат 30 минутипред спиење.

Мерки на претпазливост и предупредувања

Капките Валериал имаат карактеристичен непријатен миис. Не се препорачува користење на капките за време на бременост и доење, како и кај деца помали од 12 год ( препаратот содржи алкохол). Треба да се избегнува истовремено користење на капките Валериал со алкохол и други седативи (бензодијазепини), како и управување со моторни возила и машини.

Земја на потекло: Р.Србија

Пакува: Aлкалоид АД Скопје

Сеуште немате прегледено производи