Whey Protein Professional banana, 2350 g

Бренд:

3,890 ден 3,000 ден

Рок на употреба: 01.07.2020

100% Whey Protein Professional е исклучиво квалитетна мешавина на концентрат и изолат од протеин од сурутка.

Количина:

Категорија:

Опис

100% Whey Protein Professional е исклучиво квалитетна мешавина на концентрат и изолат од протеин од сурутка.  Протеините се извор на азот и  и есенцијални амино киселини кои му се потребни на телото за одржување на растот на ткивото. Затоа 100% Whey Protein Professional придонесува за растот и одржување на мускулната маса, но и за одржување на нормалното здравје на коските*.

Протеинот од млечна сурутка исто така е комплетен протеин затоа што му ги обезбедува на телото сите неопходни аминокиселини, вклучувајќи и 9 есенцијални аминокиселини, кои што телото не е во состојба да ги синтетизира и кои е неопходно да се внесат преку додатоци во исхраната (хистидин, изолеуцин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треорин , трипофан и валин).

100% Whey Protein Professional содржи дополнителни состојки, “матрикс аминокиселини” кои на телото му ги обезбедуваат дополнителните аминокиселини во најголема мера: L-леуцин, таурин и L-глутамин.   Воедно има додаток на дигестивни ензими, папаин и бромелаин.
* Овие изјави се научно докажани од страна на Европската агенција за безбедност на храна (ЕФСА) и одобрени од страна на Европската комисија (ЕК).

Упатство за употреба: Измешајте 1 мерница (30г) во 250 мл вода или нискомаслено млеко. Препорачливо е да се конзумира 1-3 пати дневно по една мерница, најдобро по тренинг.
Користете го овој производ во комбинација со храна, како дел од здрава и балансирана исхрана, а не како замена за храна.

Состав:

Информации за алергени:
Произведено во опкружување во кое се наоѓаат млеко, јајца, протеини од соја и јајца, глутен и кикирики. Содржи соја лецитин.
Состав: Високо-квалитетен бленд на протеини исклучиво од протеин од концентрат и изолат од Сурутка  (содржи лактоглобулин, лактоферин, лакталбумин и фракции на имуноглобулин протеин), Какао во Прав (10-12%), Таурин, Ароми (Чоколадо, Крем), Засилувач на Вкус (Натриум Хлорид), L-Глутамин, L-леуцин, згуснувач (Ксантан желе), Вештачки Засладувачи (Ацесулфам К, Сукралоза), Дигестивни ензими (Бромелаин, Папаин), Декстроза.
Чоколадо и Лешник: Високо-квалитетен бленд на протеини исклучиво од протеин од концентрат и изолат од Сурутка  (содржи лактоглобулин, лактоферин, лакталбумин и фракции на имуноглобулин протеин), Какао во Прав (10-12%), Таурин, Ароми (Чоколадо, Лешник, Крем Ванила), Засилувач на Вкус (Натриум Хлорид), L-Глутамин, L-леуцин, згуснувач (Ксантан желе), Вештачки Засладувачи (Ацесулфам К, Сукралоза), Декстроза, Дигестивни ензими (Бромелаин, Папаин).

Јагода и Бело Чоколадо: Високо-квалитетен бленд на протеини исклучиво од протеин од концентрат и изолат од Сурутка  (содржи лактоглобулин, лактоферин, лакталбумин и фракции на имуноглобулин протеин), Какао во Прав (10-12%), Таурин, Ароми (Бело Чоколадо, Јагода), Засилувач на Вкус (Натриум Хлорид), L-Глутамин, L-леуцин, згуснувач (Ксантан желе), Вештачки Засладувачи (Ацесулфам К, Сукралоза), Декстроза, Дигестивни ензими (Бромелаин, Папаин).

Ванила и Шумско Овошје: Високо-квалитетен бленд на протеини исклучиво од протеин од концентрат и изолат од Сурутка  (содржи лактоглобулин, лактоферин, лакталбумин и фракции на имуноглобулин протеин), Какао во Прав (10-12%), Таурин, Ароми (Крем Ванила, Малина, Шумско Овошје), Засилувач на Вкус (Натриум Хлорид), Декстроза, L-Глутамин, L-леуцин, Згуснувач (Ксантан желе), Вештачки Засладувачи (Ацесулфам К, Сукралоза), Дигестивни ензими (Бромелаин, Папаин), Боја(Кармозин, Брилијант блу ФЦФ).

Пакување: 2350 г

Сеуште немате прегледено производи