Analgin, 10 таблети

Бренд:

45 ден

Analgin – метамизолот е пиразолонски дериват од групата ненаркотични аналгетици. Поседува аналгетично, антипиретично…

Количина:

Опис

Состав

Metamizole sodium monohydrate 500 mg

Фармацевтска форма

Таблета

Дејство

Analgin – метамизолот е пиразолонски дериват од групата ненаркотични аналгетици. Поседува аналгетично, антипиретично, антиинфламаторно и спазмолитично дејство.
Ефектите на метамизол се остваруваат преку централни и периферни механизми. Централното дејство е резултат на потиснувањето на чувството за болка во централниот нервен систем и инхибирање на циклооксигеназата во мозокот. На периферијата, метамизолот ја инхибира синтезата на простагландините кои ги стимулираат ноцицепторите и предизвикуваат болка.

Индикации

Aкутни силни болки по повреди или по операции; стомачна болки во форма на колики (спазми);
болки кај малигни заболувања; фебрилни состојби, посебно доколку не реагираат на терапија со други лекови.
Аналгинот ја смирува болката и ја намалува покачената телесна температура.

Пакување

10 таблети

Сеуште немате прегледено производи