Bio-C 500 direkt прашок

289 ден

Поддршка на вашиот имунитет со силна доза на витамин Ц со продолжено ослободување и додаток од кора на агрума богата со биофлавоноиди.


Ставете 3 (три) броја од производот во кошничката!
Третиот производ е бесплатен!

Само додадете ги во кошничката и на третиот производ автоматски ќе биде вкалкулиран 100% попуст.


 

Bio-C 500 DIREKT

прашок со шеќер и засладувачи, со вкус на лимон

 ДОДАТОК НА ИСХРАНА СО ВИТАМИН C И БИОФЛАВОНОИДИ

 СЕ РАСТВОРА ДИРЕКТНО ВО УСТА!

пакување 20 ќесички

Содржи: Во препорачана дневна доза

(1 ќесичка)

%

ПВ*

Витамин C (L- аскорбинска киселина) 500 mg 625
Комплекс на биофлавоноиди од кора на плодот од агруми (Citrus spp.) со најмалку 35% флавоноиди, сметано како хесперидин 40 mg

ПВ – Препорачан внес за возрасни

 

Состојки: средство за зголемување на волумен: ксилитол, L-аскорбинска киселина, глукоза, арома на лимон, комплекс на биофлавоноиди од кора на плодот од агруми, засладувачи: сукралоза и ацесулфам K.

 

ВИТАМИНОТ C ПРИДОНЕСУВА ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАМОРОТ И ИСЦРПЕНОСТА И НОРМАЛНА ФУНКЦИЈА НА ИМУНИОТ СИСТЕМ.

ВИТАМИНОТ C ПРИДОНЕСУВА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НОРМАЛНА ФУНКЦИЈА НА ИМУНИОТ СИСТЕМ ЗА ВРЕМЕ И ПО ИНТЕНЗИВНИ ТЕЛЕСНИ АКТИВНОСТИ.

КОРИСНО ДЕЈСТВО СЕ ПОСТИГНУВА СО ДОПОЛНИТЕЛЕН ВНЕС НА НАЈМАЛКУ 200 mg ВИТАМИН C НА ДЕН, ПОКРАЈ ПРЕПОРАЧАНИОТ ВНЕС НА ВИТАМИН C.

 

Упатство за употреба: Возрасни и деца над 12 години земаат 1 ќесичка на ден.

Прашокот се применува директно во уста, не треба да се раствора во вода (течност).

Да се остави кратко да се раствори прашокот во уста и да се проголта.

Предупредување: Не смеат да се надминат препорачаните дневни дози. Да не се користи за време на бременост. Прекумерниот внес може да има лаксативен ефект.

Напомени: Да се чува од дофат на мали деца.

Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана храна. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот. .

Начин на чување: Да се чува на суво и темно место, на температура до 25° C.

Производител: FIDIFARM d.o.o., Obrtnička 37, Rakitje, 10 437 Bestovje, Hrvatska

Нето количина: Да се чува од дофат на мали деца.

Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна и балансирана храна. Важно е да се придржувате на балансирана и разновидна исхрана и здрав начин на живот.

Земја на потекло: ЕУ

Неодамна прегледани производи Види сите >