BIOSLINE B-COMPLEX forte, 60 капсули

Бренд:

770 ден

Неговата специфична формулација со висока доза, е многу корисна при состојби кога има зголемена потреба од витамините во составот на Комплекс Б форте.

Количина:

Опис

Комплекс Б форте, 60 капсули

Содржи витамини од групата Б , ПАБА , инозитол и лецитин од сончоглед титриран до 24% фосфатидилхолин. Неговата специфична формулација со висока доза, е многу корисна при состојби кога има зголемена потреба од витамините во составот на Комплекс Б форте.

Начин на употреба: 1 капсула на ден со малку вода или друга течност.

Состав во 1 капсула:

Витамин Б1 25,0 мг (% РДА 2272)

Витамин Б2 25,0 мг (% РДА 1785)

Ниацин Б3 45,0 мг (% РДА 281)

Витамин Б6 9,5 мг (% РДА 678)

Витамин Б5 (пантотенска киселина) 18,0 мг (% РДА 300)

Витамин Б12 33,0 мцг (% РДА 1320)

Фолна киселина 400,0 мцг (% РДА 200)

Биотин 450,0 мцг (% РДА 900)

ПАБА 10,0 мг

Инозитол 100,0 мг

Лецитин од сончоглед титриран со 24% фосфатидилхолин 50,0 мг еднаков на чист фосфатидилхолин 12,0 мг.

Сеуште немате прегледено производи