BIOSLINE VITACALM Melatonin ling 1mg, 60 tableti

Бренд:

490 ден

Несоница, немирен сон и тешкотии

Количина:

Опис

Несоница, немирен сон и тешкотии

ПРИ ЗАСПИВАЊЕ

Вита Калм мелатонин

ВитаКалм мелатонин е додаток во исхраната со мелатонин и етерично масло од маточина. Мелатонинот се зема непосредно пред заспивање или пак за да се избегнат ефектите од Jet Lag (при промена на временски зони) предизвикува намалување на времето потребно за заспивање. Етеричното масло од маточина предизвикува релаксација, додека етеричното масло од лимон дава пријатен вкус на сублингвалната таблета.

Jet Lag: ефектот се постигнува дури и со земање на минимална количина од 0,5мг мелатонин првиот ден од патувањето и неколку дена потоа по пристигање на дестинацијата додека не се регулира сонот.

За спиење: Ефектот се постигнува со земање на 1,00мг мелатонин непосредно пред заспивање.

Начин на употреба: Се растопува 1 сублингвална таблета под јазик, навечер непосредно пред заспивање.

Состав 1 таблета:

Мелатони 1,00мг, Етерично масло од маточина 1,00мг.

Сеуште немате прегледено производи