Condensyl, 30 таблети

Бренд:

2,730 ден

Конденсилот е диететски додаток специјално формулиран за поддршка на нормалното физиолошко созревање на сперматозоидите.

Нема на залиха

Опис

Condensyl HR

Конденсилот е диететски додаток специјално формулиран за поддршка на нормалното физиолошко созревање на сперматозоидите, кој содржи екстракт од opuntia ficus indica, cystine, цинк и витамини Б и Е.

Витамините Б2 и Е придонесуваат во антиоксидативната заштита на клетките .

Витамините Б6, Б12 и фолната киселина придонесуваат за нормалниот хомоцистеински метаболизам .

Цинкот придонесува во нормалната фертилност и репродукција и помага во синтезата на ДНА.

 

Состојки

Состав Дневно (1 таблета) % на Препорачана дневна доза
Cystine 170 мг
Екстракт на opuntia ficus indica 100 мг
Ниацин 16 мг 100
Цинк 12,5 мг 125
Витамин Е 12 мг 100
Рибофлавин (Вит.Б2) 1,4 мг 100
Витамин Б6 1,4 мг 100
Фолна киселина 400  μг 200
Витамин Б12 2,5  μг 100

 

Препорачана дневна доза

Да се зема 1 таблета дневно

Сеуште немате прегледено производи