DEVIT-3, 15ml

121 ден

15 ml (шише) содржи 50.000 ИЕ

Количина:

Опис

15 ml (шише) содржи 50.000 ИЕ

Маслен раствор во ладно цедено масло од сончогледови семки

Еквивалент на 1.250 μg витамин Д3

Начин на употреба: 1 капка содржи 133.34 ИЕ, дозирањето зависи од индикацијата

Шишенцето од 15 ml содржи 375 капки (25 капки во 1 ml)

Растворот се администрира перорално

Пероралната апликација е најдобра за доенчиња или кај пациенти кај кои не може да се администрира инјекција.

Кај доенчињата, лекот може да се администрира помешан со нутриенти.

Сеуште немате прегледено производи