DIUREX, 30 капсули

Бренд:

265 ден

Употребата на ДИУРЕКС помага за зголемување на излачувањето урина, па како орален диуретик придонесува и за намалување…

Количина:

Шифра: 8787 Категорија:

Опис

Активна супстанција Коњско Опавче (Equisetum arvense)

  • 150 mg екстракт од коњско опавче

Кој треба да го употребува ДИУРЕКС:

  • Луѓе со намалено излачување на урина
  • Луѓе со отоци (кои не се предизвикани од бубрежна инсуфициенција или срцева слабост)
  • Луѓе со инфламаторни заболувања на уринарниот тракт
  • Луѓе со камчиња и песок во бубрезите или уринарните патишта

Зошто е потребен ДИУРЕКС

Употребата на ДИУРЕКС помага за зголемување на излачувањето урина, па како орален диуретик придонесува и за намалување на отоци. Дуирексот помага и при заболувања на уринаниот тракт и за исфрлање на каменчиња од бубрезите и  мочните патишта.  Најважното дејство на Диурекс е тоа што го засилува излачувањето на урина (дејствува како диуретик). Во урината силициевите соединенија, кои се содржат во екстрактот од коњско опавче, се фактор за воспоставување рамнотежа меѓу колоидите и кристалоидите и на тој начин го спречуваат создавањето на каменчиња. Зголеменото излачување урина е од голема важност и за елиминирање на задржаните течности (отоци).

Дозирање:

Деца постари од 12 години и постари 1 мека желатинска капсула 3 пати/ден

Сеуште немате прегледено производи