KOLLAGEN 11000 PLUS, 25 ml, 30 вијали

3,390 ден

Колаген 11000 Плус содржи хранливи материи кои се важни за здравјето на мускулите и скелетот и заштита на клетките.

  • Дозирање: 1 вијала дневно

KOLLAGEN 11000 PLUS

Колагенот е квантитативно најважен протеин на нашиот организам, го сочинува мнозинството од повеќето сврзни ткива и ги одредува нивните својства. Тој е фиброзна компонента на коските, ‘рскавицата и тетивите.

Колагенските влакна имаат значително затегнувачка цврстина.

На пример, за разбивање на колагенски влакна со дијаметар од 1 мм, потребно е оптоварување од 10 до 40 кг.

Витаминот Ц придонесува кон нормално формирање на колагенот важен за нормално функционирање на ‘рскавицата.

Колаген 11000 Плус содржи хранливи материи кои се важни за здравјето на мускулите и скелетот и заштита на клетките.

 

Состав:

  • Колаген хидролизат 11g,
  • Хондроитин сулфат 100mg,
  • Витамин Ц 60mg,
  • Витамин Д 5 μg,
  • Бакар 300 μg,
  • Селен 16,5 μg.

ЗА РЕГЕНЕРАЦИЈА НА ‘РСКАВИЧНО ТКИВО

Дозирање: 1 вијала дневно

Досега немате прегледано ниту еден производ.