Floriotic, 10 капсули

Бренд:

190 ден

BOULARDII PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII содржи висока концентрација на млечно-киселински „добри“ бактерии, бифидобактерии и единствена комбинација со S. Boulardii за синергистично дејство во обновување на цревната микрофлора која е во состојба на дисбаланс кај деца и возрасни.

Количина:

Опис

Што претставува и за што се употребува PharmaS FLORIOTIC®
BOULARDII PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII содржи висока концентрација на млечно-киселински „добри“ бактерии, бифидобактерии и единствена комбинација со S. Boulardii за синергистично дејство во обновување на цревната микрофлора која е во состојба на дисбаланс кај деца и возрасни.

Го забрзува процесот на обнова на слузницата на дигестивниот систем во тек и по земањето на антибиотици, и помага во состојба на пролив кој се појавува како несакано дејство од земањето на антибиотикот.

PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII содржи:

Жива лиофилизирана култура на квасец Saccharomyces cerevisiae var boulardii I-3799
Жива лиофилизирана култура на млечно киселински бактерии:
Lactobacillus acidophilus LA3, Bifidobacterium lactis BLC1, Lactobacillus casei BGP93

. Податоци кои треба да се знаат пред да се употреби PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII

Немојте да го земате/употребувате граничниот производ PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII

PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII не се препорачува за употреба кај деца помали од 6 години.

Бидете посебно внимателни со граничниот производ PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII

Лицата кои земаат лекови треба да се советуваат со лекарот, пред да почнат со земање на овој производ.
Бременост и доење

Бремените жени и деца постари од 6 години треба да се посоветуваат со лекар или фармацевт, пред да го земат производот.
Податоци за правилна употреба на PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII
PharmaS FLORIOTIC BOULARDII капсулите се земаат независно од оброкот.
1 капсули дневно, да се испие со половина чаша течност.
Кога се дава кај деца, капсулата може да се отвори и содржината да се земе со храна или течност
За постигнување на подобра ефикасност, во текот или по земањето на PharmaS FLORIOTIC BOULARDII капсулите, не конзумирајте алкохолни пијалоци и врели напитоци
Да не се надминуваат препорачаните дневни дози.
Не содржи млечни протеини, лактоза и глутен
Не содржи алергени
Што содржи граничниот производ PharmaS FLORIOTIC® BOULARDII?

Препорачаната дневна доза ја сочинува 1 капсула.

Состојки во: 1 капсула
· Жива лиофилизирана култура на квасец Saccharomyces cerevisiae var boulardii I-3799, во моментот на производство најмалку 5•109 cfu*

· Жива лиофилизирана култура на млечно киселински бактерии:
Lactobacillus acidophilus LA3, Bifidobacterium lactis BLC1, Lactobacillus casei BGP93, во моментот на производство најмалку 1•109 cfu*

* cfu = единица колонии

Сеуште немате прегледено производи