Направете ја нарачката во наредниве 13 hours 42 minutes и изберете БЕСПЛАТЕН ПРОИЗВОД! САКАМ ГРАТИС

Fresubin® Energy Drink, 4 flakoni

Бренд:

1,080 ден

Нутритивно комплетна, високо калориска (1.5kcal/ml) перорална течна храна со специјална медицинска намена, без влакна.

вкус: ванила

Количина:

Опис

Нутритивно комплетна, високо калориска (1.5kcal/ml) перорална течна храна со специјална медицинска намена, без влакна.

За пациенти со високи енергетски потреби.

Само за ентерална употреба.

Не е погоден за деца помали од 1 година.

Треба да се користи само под лекарски надзор.

Претпазливо да се употребува кај деца помали од 6 години.

За дополнување на исхраната:

  • 2–3 шишиња
  • 600–900 kcal

За комплетна исхрана:

  • 5–7 шишиња
  • 1500-2100 kcal

Енергетска густина:

  • 1.5 kcal/ml

Енергетска дистрибуција по макронутриенти:

  • Протеини 15% енергија
  • Масти 35% енергија
  • Јаглехидрати 50%-49.3% енергија
  • Влакна 0% енергија
  • Вода 78 ml/100 ml

You may be interested in View All