Glimo Alfa pasta za zabi

510 ден


Со секој еден нарачан производ, вториот производ е бесплатен!


Само додадете во кошничката и вториот производ автоматски ќе биде додаден бесплатно.


 

Glimo Alfa / Глимо Алфа

МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА, ПРИРОДНА ПАСТА ЗА ЗАБИ СО ПРОПОЛИС

Glimo Alfa 100% природна паста за заби која ја подобрува и помага во целосна орална заштита заштита на забите и непцата.

  • При чувствителни заби и непца
  • Заштита и превенција на болести на заби и непца;
  • Намалување на потенцијалот на кариес;
  • Отстранување на непријатен здив;
  • Отстранување на дентален плак и одржување на орална pH вредност;
  • Прополис: помага да се зголеми резистентноста на забите и непцата и намалување на формирање на дентален плак;
  • Ниско абразивна паста за заби, нежна спрема емајлот

Состав: Dibasic calcium phosphate dihydrate, propolis, xylitol, stevia, glycerin, hydrogenated starch hydrolysate, xanthan gum, menthe spicata herbal oil, menthol, magnesium chloride.

Glimo Alfa Не содржи штетни состојки како: SLS (содиумлаурилсулфат – средство за пенење кое го има во средствата за чистење, шампоните, геловите за туширање,..), триклосан, како и пластични честички со тоа е намален е ризикот од појава на иритации и афти.

Со употребата на Glimo пастите за заби се намалува штетното влијание врз оралната слузокожа а со тоа и можноста за појава на афти.

Досега немате прегледано ниту еден производ.