Magnesium gorki joni, 15 kesi

Бренд:

320 ден

Gorkite joni za opuštanje, Магнезиум хлорид придонесуваат во намалувањето на заморот, за нормално функционирање на нервниот систем, во работата на мускулите, за нормална функција на психата, во одржувањето на коскената маса и забите, при синтеза на протеините, во одржувањето на електролитната рамнотежа.

15 кеси

Количина:

Опис

Gorki joni za opuštanje се всушност кесички Магнезиум хлорид, без други адитиви, добро растворливи во вода, кои се користат при ниска концентрација на магнезиум во крвта, како и за надворешна примена, во вид на лековити купки.

Gorkite joni za opuštanje, Магнезиум хлорид придонесуваат во намалувањето на заморот, за нормално функционирање на нервниот систем, во работата на мускулите, за нормална функција на психата, во одржувањето на коскената маса и забите, при синтеза на протеините, во одржувањето на електролитната рамнотежа.

Магнезиумот има улога и во процесот на делбата на клетките во организмот.

Магнезиум хлоридот дејствува особено поволно кај мускулни болки или грчеви. Бањата, т.е. купката се препорачува за смирување, хиперактивност (природен седатив) и детоксирачки третмани.

Gorki joni za opuštanje имаат соленкасто-горчлив вкус. За да се постигне попријатен вкус, растворете една кесичка во 100ml до 200ml сок, студен чај или Harmony Multivitamin освежителен напиток. Се препорачува употреба на една кесичка Горки јони за опуштање дневно.
Кесичката од горки јони може да се користи за подготовка на раствор кој се распрснува на кожата (1gr MgCl u 1ml вода) или за подготовка на лековита купка.

Сеуште немате прегледено производи