Направете ја нарачката во наредниве 14 hours 50 minutes и изберете БЕСПЛАТЕН ПРОИЗВОД! САКАМ ГРАТИС

Nasaleze PM Shield SPRAY

450 ден

Nasaleze PM Shield обезбедува заштита од штетните ПМ честички кои се наоѓаат во загадениот воздухот.

Количина:

Опис

Nasaleze PM Shield обезбедува заштита од штетните ПМ честички кои се наоѓаат во загадениот воздухот.

ПМ честичките во средините со загаден воздух, се водечки причинители за зголемена смртност како и развој и влошување на одредени хронични заболувања.

  • Nasaleze PM Shield е медицинско средство
  • Class 1 во Европа
  • Nasaleze PM Shield е природен превентивен третман во борбата против загадувањето на воздухот
  • Безбеден е за бремени жени и доилки
  • Безбеден е за деца над 18 месеци Со освежителна арома на лимон Содржи 200 дози (30 дневна употреба)
  • Започнува да делува за помалку од 2 минути
  • Ги штити дишните патишта од загадениот воздух
  • Употребете го пред да излезете во загадена средина
  • Клинички докажан, без несакани ефекти

Nasaleze PM Shield претставува инертен микронизиран целулозен прав и е составен од фини честички на целулоза која се нанесува на површината на дишните патишта преку патентиран систем на апликација. Клинички е докажано дека Nasaleze PM Shield обезбедува брза и ефикасна заштита од штетните ПМ честички.

Апликацијата на Nasaleze PM Shield овозможува создавање на бариера во облик на гел врз површината на дишните патишта. Таа бариера ги заробува штетните ПМ честички кои се вдишуваат преку воздухот. ПМ честичките не можат да се видат со голо око, тие се без мирис и вкус, но овие честички особено помалите (ПМ10 и помали) можат да бидат многу штетни по човековото здравје. Делувајќи како  бариера, Nasaleze PM Shield го штити организмот од штетните влијанија на ПМ честичките содржани во воздухот.

ПМ честичките можат

да бидат составени од стотици различни хемикалии, доаѓаат во различна големина и содржат мешавина од: чад, смог, прашина, полени и аеросоли.

Бидејќи не можат да се видат, помирисаат и вкусат –  претставуваат скриена  опасност по здравјето. Најголемите здравствени проблеми се предизвикани од најмалите ПМ честички (PM10 и помали), кои се вдишуваат во белите дробови. Помалите ПМ честички, со дијаметар помал од 2,5 микрометри (ПМ2.5), се уште поопасни затоа што се вдишуваат уште подлабоко во белите дробови, тие навлегуваат во крвотокот се шират низ телото оштетувајќи ги виталните органи како белите дробови, срцето и мозок.