NBL Fish Oil Јunior sirup

945 ден

Секој сака да биде здрав и да остане здрав! NBL Fish Oil Junior е природно, чисто, идеално рибино масло богато со омега-3 масни киселини.

Доставата на овој производ до вашата адреса е БЕСПЛАТНА до 31/07/2022г.

NBL Fish Oil Јunior sirup

NBL Fish Oil Јunior претставува идеален додаток на исхраната на вашето дете, како?!
– Преку неговиот богат состав на Омега- 3 масните киселини. Секој сака да биде здрав и да остане здрав!

Зошто Омега-3 масни киселини?
Омега-3 масни киселини помагаат за одржување на постојано здравје на Вашето дете.
Истражувањата покажале дека DHA и EPA се двете најважни Омега-3 масни киселини.

Улогата на ЕPA и DHA во организмот ?
97% од клетките во мозокот се изградени од DHA, а 93% е присутна во очите. Оттука, нејзината незаменлива улога за хранење на мозокот и очите. ЕPA е потребна за одржување на здраво срце. Овие тврдења се потврдени од страна на Европската Агенција за безбедност на храна и ветеринарство.

NBL Fish Oil Junior наоѓа примена при:

  • Неправилна и несоодветна исхрана
  • Намален имунитет
  • Одржување на фокус и концентрација кај децата
  • За правилна мозочна и очна функција
  • За одржување на функцијата на срцето и кардиоваскуларниот систем

Вкупниот дневен внес на DHA и EPA потребно е да биде минимум 600mg.

NBL Fish Oil Junior содржи:
820mg Омега-3 масни киселини односно вкупно 650mg EPA и DHA.

Начин на употреба:
NBL Fish Oil Јunior Може да се користи кај деца од 1 година со давање на 5 мл, и постепено зголемување на дозата до 10 мл кај деца над 4 години. , по оброк.
-NBL Fish Oil Junior е со вкус на манго и праска – лесно прифатлив вкус од страна на вашето дете.

 

Досега немате прегледано ниту еден производ.