New Iron, 30 kapsuli

795 ден

За нормално создавање на црвени крвни зрнца и хемоглобин.

30 капсули

Количина:

Опис

New Iron комплекс од железо аминокиселински хелати со додаток на витамини претставува одбрана комбинација за трудници, спортисти и лица со брз физички развој, адолесценти, менструално крварење, вегетаријанска и веганска исхрана. Железото допринесува за нормален транспорт на кислород во телото, намалување на уморот и исцрпеноста, односно нормално создавање на црвените крвни клеткии хемоглобин.

Витамин Ц ја зголемува апсорпцијата на железо, допринесува за нормална функција на имунолошкиот систем и одржување на нормален енергетски метаболизам, односно намалување на заморот и исцрпеноста.

Витаминот Б-12 има улога во клеточната делба, допринесува за нормално создавање на црвените крвни зрнца, одржување на нормален енергетски метаболизам и функцијата на имунолошкиот систем. Фолната киселина допринесува за нормално создавање на крв и раст на мајчиното ткиво во текот  бременоста. Допринесува за намалување на уморот и исцрпеноста.

Сеуште немате прегледено производи