NOLPAZA Control, 7 таблети

Бренд:

100 ден

Нолпаза контрол се употребува за краткотрајно лекување на симптоми на рефлукс (на пример печење, враќње на киселината во хранопроводот) кај возрасни.

Количина:

Шифра: 8489 Категорија:

Опис

Nolpaza Control ја содржи активната супстанција пантопразол која дејствува така сто ја блокира „пумпата“ која создава желудочна киселина. На тој начин ја намалува количината на киселина во стомакот.

Нолпаза контрол се употребува за краткотрајно лекување на симптоми на рефлукс (на пример печење, враќње на киселината во хранопроводот) кај возрасни.

Рефлукс претставува враќање на киселината од стомакот кон хранопроводникот кој може да биде воспален и да боли. Поради тоа може да почууствувате симптоми на болка и пеќење од пределот на градите па нагоре, се до грлото (жегавица) и кисел вкус во устата( враќање на киселината).

По само еден ден од лекувањето со Нолпаза контрол, може да почувствувате олеснување на симптомите на рефлукс, киселина и печење, но овој лек не е наменет за постигнување на моментално олеснување. Може ќе треба да земете таблетите во наредните 2-3 дена за да се ослободите од знаците на заболувањето.

Земање на таблетите Нолпаза контрол со храна или со напитоци, таблетите треба да се голтаат цели со течност, пред оброк.

Сеуште немате прегледено производи