Okolut duo 30 капсули

Бренд:

510 ден

Количина:

Шифра: 9428 Категории: ,

Опис

Што содржи Околут Дуо?

Секоја растителна капсула содржи чист лутеин 20mg и зеаксатин 1,5mg.

Кога да користиме Околут Дуо?

Кога веќе настанало нарушување на видот и/или постојат ризик фактори, т.е. кога се неопходни високи дози на лутеин и зеаксантин при:

  • Макуларна дегенерација

  • Kатаракта – пред и постоперативно

  • Синдром на компјутерско око, уморни очи, кратковидост, нарушена острина на видот и ноќен вид

  • Пигментен ретинит

  • Повисок ризик од очни заболувања – дијабет, пушење и возраст над 50 години

Како да го користиме Околут Дуо?

  • По 1 растителна капсула дневно, после јадење.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Да не се користи како замена за разновидната исхрана.

Чување

На суво место, недостапно за деца, на температура под 25оС.

Сеуште немате прегледено производи