Omega 3, 80 капсули

Бренд:

680 ден

– Ги прави клеточните мембрани флексибилни и еластични. Здравите клеточни мембрани овозможуваат непречен проток на повеќе хранливи материи;
– Се борат против воспаленија и со хронични болести како Алцхајмерова болест, тип 2 дијабетес, рак и срцеви заболувања.
Омега-3 масните киселини предизвикуваат намалување на воспаленијата со намалување на продукцијата на воспалителни простагландини и намалување на нивото на кортизол, што е хормон кој се излачува како одговор на стресот.

Количина:

Опис

Содржат EPA, DHA и витамин Е!

Нашето тело не може без Омега-3 масни киселини
Во минатото исхраната без масти се сметаше за најдобар начин за борба против дебелината и несаканите проблеми со телесната тежина ширум светот.
Сепак, би требало да знаеме дека нѐ сите масти се штетни за телото, и дека добрите масти помагаат во борбата со спречувањето на болестите. Омега-3 масните киселини се клучни во функцијата на неколку телесни процеси, што ги прави клучни компоненти за оптимално здравје.

Зошто се важни Омега-3 масните киселини?

Основни причини зошто Омега-3 маснотиите треба да бидат дел од вашата секојдневна исхрана:
– Ги прави клеточните мембрани флексибилни и еластични. Здравите клеточни мембрани овозможуваат непречен проток на повеќе хранливи материи;
– Се борат против воспаленија и со хронични болести како Алцхајмерова болест, тип 2 дијабетес, рак и срцеви заболувања.
Омега-3 масните киселини предизвикуваат намалување на воспаленијата со намалување на продукцијата на воспалителни простагландини и намалување на нивото на кортизол, што е хормон кој се излачува како одговор на стресот.

Здраво срце

Омега-3 масните киселини се многу корисни за оние кои имаат кардиоваскуларни болести.
Омега – 3 масните киселини ги спречуваат нарушувањата во срцевиот ритам или аритмијата.
Омега-3 учествуваат во подобрување на нивоата на липиди, вклучувајќи и намалување на триглицеридите (предизвикувачи на атеросклероза).

Ја намалуваат артериската вкочанетост и времето на коагулација на крвта. Може да помогне во борбата против дебелината – главен фактор на ризик кај срцеви заболувања – со смалување на апетитот, зголемен развој на немасно ткиво и намалување на депонирањето на мастите (хранливи материи).

Двигатели на мозокот

Омега-3 мастите помагаат при функциите на мозокот и помагаат за поголема и поостра меморија. Го намалуваат стресот и го подобруваат расположението.

Чист и јасен вид без очила

Омега-3 се посебно корисни за мрежницата, што е чувствителна на светлина, ткиво во задниот дел на окото кое ги преведува сликите во електрични сигнали и ги испраќа до мозокот. Ова помага да се објасни зошто повисоките нивоа на Омега-3 се поврзани со помал ризик од макуларна дегенерација поврзана со возраста, што е главна причина за слепило.

Сеуште немате прегледено производи