Ovunorm, 60 капсули

Бренд:

960 ден

Ovunorm помага во решавањето на проблеми со овулацијата.

Количина:

Опис

Ovunorm помага во решавањето на проблеми со овулацијата.

Тој содржи инозитол НФ, мака, алфа липоична киселина, витамин Е, коензим Q10 и цинк. Инозитол НФ (мио-инозитол) ја промовира женската фертилност, враќајќи ја инсулинската сензитивност.

Поради комбинираните состојки придонесуа подобруање на резистенција на инсулин и репродуктивно здравје, мио-инозитолот се смета за добар третман за PCOS кај жените. Мака поддржува хормонална рамнотежа и има корисен ефект врз плодноста. Алфа липоичната киселина (ALA) е еден од најмоќните антиоксиданти. Таа го подобрува развојот на фоликулите на јајниците и ја зголемува инсулинската чувствителност.

Цинкот е клучен фактор за правилно функционирање на многу делови од репродуктивниот систем.

Сеуште немате прегледено производи