Pycnogenol Forte, 30 таблети

Бренд:

1,180 ден

Pycnogenol®– уникатна и природно создадена комбинација со константни пропорции на процијанидини, биофлавоноиди и органски киселини со природни антиоксидансни својства.

Количина:

Опис

Pycnogenol®– уникатна и природно создадена комбинација со константни пропорции на процијанидини, биофлавоноиди и органски киселини со природни антиоксидансни својства.

ПИКНОГЕНОЛ ФОРТЕ 40мг таблети – ЕФСА одобрени зравствени тврдења!

 *СУПЕРАНТИОКСИДАНС, ЗАШТИТА ОД СЛОБОДНИ РАДИКАЛИ

                     *ДОБРО РЕСПИРАТОРНО ЗДРАВЈЕ

Со својата антиоксидантна моќ придонесува за подобрување на следниве состојби во организмот:

 • Респираторни заболувања, астма, намалена честота на опструкции кај деца
 • Ендометриоза
 • Тинитус
 • Заболувања поврзани со циркулацијата на очите
 • Хронична венска и артериска циркулација
 • Кардиоваскуларни заболувања
 • Ментално здравје и когнитивни функции
 • Менструални симптоми и менопауза
 • Дијабетес
 • Поголема издржливост при спортување
 • Дерматолошки индикации
 • Со неговите својства делува како природен COX-2 инхибитор

  УпотребаПрвата недела 2 *2 тбл (ударна доза), потоа 1-2 *1 тбл дневно (доза на одржување)

Сеуште немате прегледено производи