SENDO Advance 3

4,380 ден

Апарат за мерење крвен притисок со само едно копче: полесно од тоа не може да биде.

Количина:

Опис

Апарат за мерење крвен притисок со само едно копче: полесно од тоа не може да биде.

Mерењето на крвниот притисок со SENDO е повеќе од лесно. Само седнете, ставете ја лентата и притиснете го копчето. Почекајте 30 секунди и вашите исчитувања/вредности на крвниот притисок ќе се појават на мониторот. Тоа е се, не се потребни специјални вештини!

Единствениот услов е претходно да се запознаете со неколкуте основни правила во врска со позиционирањето на телото и раката додека ги земате вредностите.

  • Седнете удобно во столицата. Ставете ја раката на маса. Не прекрстувајте ги нозете. Држете ги стапалата целосно спуштени на подот и исправете го грбот.
  • Ставете ја лентата на раката (се препорачува левата рака) со центарот на лентата на истото ниво со вашето срце.
  • Останете мирни и бидете тивки за време на мерењето.

За повеќе информации во врска со мерењата, ве молиме прочитајте го упатството со инструкции кое што следува заедно со секое SЕNDO.

Сеуште немате прегледено производи