SUNBRELLA SPF 50+ sun protection cream dry and normal skin, 50gr

890 ден

Формулиран специјално за заштита на чувствителната сува и нормална кожа.

Формулиран специјално за заштита на чувствителната сува и нормална кожа.
4 RAYS SPECTRUM PROTECT – систем на заштита со широк спектар кој ги распрснува и ги рефлектира UV зраците, ја апсорбира енергијата на сончевата светлина и ги неутрализира енергијата на видливо светло и инфрацрвено зрачење. Иновативен филтер комплекс, кој обезбедува ефективна и долготрајна заштита на кожата од оштетување предизвикано од UV, VL и IR зрачење.
Physavie® – патентирана состојка со иновативни карактеристики што се користат во формулата на кремот:
• ги намалува негативните ефекти на IR (инфрацрвено) зрачење, што предизвикува кожата да се загрее (над 40°C), што резултира со деградација на протеините и зголемен ризик од неопластични лезии.

• има антиинфламаторни својства.
• ја зголемува биосинтезата на колагенот со што се заштитува кожата од фотостареење и термичко стареење.
• го стимулира производството на ензими во кератиноцитите, кои ги намалуваат слободните радикали, кои се појавуваат како резултат на изложеноста на видлива светлина.
Благодарение на екстрактот од алги и комплексот на микронутриенти како цинк, магнезиум, манган и калциум во формулата, кремот ја навлажнува кожата и ја спречува нејзината дехидрираност.

> Не содржи бои > Ја заштитува ДНК на клетките на кожата > Обезбедува оптимално ниво на хидратација на кожата
СЕ ПРЕПОРАЧУВА ЗА: заштита од UV, VL и IR зрачење за сува и нормална кожа, при изложување на сонце.
УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА: нанесете рамномерно на кожата најмалку 15 минути пред изложување на сонце. Повторете ја апликацијата често, особено по контакт со вода.
Дури и кога користите заштита од сонце, не се препорачува продолжено изложување на сонце.
ХИПОАЛЕРГЕН СО ТЕРМАЛНА ВОДА

Досега немате прегледано ниту еден производ.