SUNBRELLA SPF 50+ sun protection cream skin with fragile capillaries, 50gr

890 ден

Формулиран особено за заштита на чувствителна кожа со фрагилни капилари.

Формулиран особено за заштита на чувствителна кожа со фрагилни капилари.
4 RAYS SPECTRUM PROTECT – систем за заштита со широк спектар кој ги распрснува и ги рефлектира UV зраците, ја апсорбира енергијата на сончевата светлина и ги неутрализира енергијата на видливото светло и инфрацрвеното зрачење. Иновативен филтер комплекс, кој обезбедува ефективна и долготрајна заштита на кожата од оштетување предизвикано од UV, VL и IR зрачење.
Physavie® – патентирана состојка со иновативни карактеристики што се користат во формулата на кремот:
• ги намалува негативните ефекти на IR (инфрацрвено) зрачење, што предизвикува кожата да се загрее (над 40°C), што резултира со деградација на протеините и зголемен ризик од неопластични лезии.

• има антиинфламаторни својства.
• ја зголемува биосинтезата на колагенот со што се заштитува кожата од фотостареење и термичко стареење.
• го стимулира производството на ензими во кератиноцитите, кои ги намалуваат слободните радикали, кои пак, се појавуваат како резултат на изложеност на видлива светлина.
Растителната формула вклучува внимателно избрани екстракти од планинска арника, леска, див костен и вино од грозје, кои ги запечатуваат и зајакнуваат капиларите, а истовремено ја намалуваат нивната фрагилност.

> Не содржи бои,
> Ја заштитува ДНК на клетките на кожата
> Ги зајакнува крвните садови

СЕ ПРЕПОРАЧУВА ЗА: заштита од UV, VL и IR зрачење за чувствителна кожа со фрагилни капилари за време на изложеност на сонце.
УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА: нанесете рамномерно на кожата најмалку 15 минути пред изложување на сонце. Повторете го нанесувањето често, особено по контакт со вода.
Дури и кога користите заштита од сонце, не се препорачува продолжено изложување на сонце.
ХИПОАЛЕРГЕН СО ТЕРМАЛНА ВОДА

Досега немате прегледано ниту еден производ.