Angal, 24 пастили

Бренд:

230 ден

Angal пастилите имаат двојно дејство: антибактериско и локално аналгетско. На тој начин го олеснуваат воспалението и го…

Количина:

Опис

Angal пастилите имаат двојно дејство: антибактериско и локално аналгетско. На тој начин го олеснуваат воспалението и го намалуваат ризикот од развој на сериозни бактериски инфекции и ја олеснуваат болката, болното голтање и дразнење во областа на грлото.

Употреба: За локален третман при воспаление на усната слузница и грлото. Олеснување на болка при воспаление на усната слузница и олеснување на симптомите при воспалено грло (болно голтање, дразнење).

Дозирање: Возрасни и адолесценти над 12 години: 6 до 10 пастили на ден.
Деца над 5 години: половина од дозата за возрасни, односно 3 до 5 пастили на ден.
Пастилите се контраиндицирани кај деца под 5 годишна возраст.
Ангал пастилите можат да се зимаат истовремено со Ангал спрејот, но треба да се внимава да не се надмине максималната дневна доза. Возрасните може да ги комбинираат двете форми на лекот до максимална доза од 10 пати дневно.
Пастилите се наменети за локална употреба во усната празнина. Една пастила бавно растопете ја во устата.
Лекот не треба да се употребува подолго од 3 до 4 дена и не треба да се употребува премногу често.
Ангал пастилите не содржат шеќер и затоа може да ги употребуваат и пациенти со дијабетес.

Сеуште немате прегледено производи