КАНОИЛ 10% CBD маслото од коноп, 10ml

Бренд:

1,890 ден 1,150 ден

Позитивните ефекти при употреба на КАНОИЛ 10% маслото од коноп се манифестираат и при…

Количина:

Опис

КАНОИЛ 10% CBD 10ml
(1000 mg CBD* / 10ml масло)

– Пред употреба на производот внимателно прочитајте го упатството бидејќи содржи важни информации за Вас.
– Овој производ се издава без рецепт за третман (ублажување) на полесни здравствени проблеми за кои не е потребен совет од лекар. Меѓутоа и покрај тоа, КАНОИЛ 10% маслото од коноп треба да го употребувате претпазливо (внимателно) за да ви биде што може повеќе од корист.
– Советувајте се со вашиот лекар или фармацевт ако ви се потребни дополнителни информации.

 1. Што претставува и за што се употребува граничниот производ КАНОИЛ 10% масло од коноп и за што се употребува.
  Каноил 10% маслото е маслен екстракт од растението канабис или коноп (марихуана), што е едногодишно тревасто растение. Маслениот екстракт е со докажано отсуство на пестициди и хербициди во производот. Екстракцијата се изведува на ниска температура без употреба на органски растворувачи, што обезбедува највисок квалитет на маслениот екстракт.
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп содржи канабиониди, пред се’ CBD* (Cannabidiol), но и CBN (Cnnabinon), CBG (Cannabigerol) и нивните карбоксилни соединенија.
  Канабиноидите се врзуваат за CB1 и CB2 рецепторите на ендоканабиноидниот систем и предизвикуваат имунодулаторен ефект (го подобруваат имунолошкиот систем).
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп може да содржи терпени, омега масни киселини (омега-3, омега-6, омега-9), флавоноиди, фитостероли, аминокиселини, гликозиди, витамини (А, B1, B2, B6, C, D, E, F), пигменти, алкани, азотни соединенија кои се важни во изградбата на клетките, метаболните процеси, одржување на функцијата на многу системи и целосно подобрување на општата здравствена состојба.
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) и THCA (9-delta tetrahydrocannabinolic acid) или ги содржи во незначителна количина под 0,2%.
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп може да помогне на организмиот при состојби со малигни заболувања, мултиплекс склероза, ХИВ и епилептични синдроми во детска возраст.
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп не претставува замена за стандардната пропишена терапија, а посебно не е замена за стандардната терапија при наведените заболувања.
  Позитивните ефекти при употреба на КАНОИЛ 10% маслото од коноп се манифестираат и при:
  – Состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми:
  – Се корист против гадење и повраќање, посебно за време на хемотерапија кај малигните заболувања, помага во одржување на билансот на цревната флора;
  – Ублажува состојби на болка од различно потекло, заради неговото противвоспалително дејство.
  Може да се употребнува и при превенција од кардиоваскуларни болести – помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето, делува кардиопротективно, може да помогне во регулирање на покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта, може да помогне во релугирање на  покачена концентрацијата на гликоза во крвта.
 2. Податоци кои треба да се знаат пред да се употреби КАНОИЛ 10% маслото од коноп
  Немојте да го земате / употребувате КАНОИЛ 10% CBD маслото од коноп:
  – ако сте пречувствителен на која било состојка на маслото;
  – ако сте бремени или доите;
  – ако сте земале алкохол или недозволени супстанции.

  Не се познати состојби, болести или земање на други лекови кај кои КАНОИЛ треба внимателно да се применува.Влијание врз психофизичките способности
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп нема психотропно дејство и не се очекува да има влијание врз способноста за управување со превозно средство, ракување со машини или извршување на тешки и небезбедни работни задачи. И покрај тоа, поради тоа што нема доволно податоци, не се препорачува вршање на овие активности за време на употребата на КАНОИЛ 10% маслото од коноп.
  Важни информации за некои состојки на КАНОИЛ 10% маслото од коноп
  Нема податоци за неподносливост на било која од состојките на КАНОИЛ
  Земање / употреба на други медицински производи
  Не се познати ефектите на други лекови врз КАНОИЛ 10% маслото од коноп.
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп не смее да се зема истовремено со алкохол или недозволени супстанции.
 3. Податоци за правилна употреба на КАНОИЛ 10% маслото од коноп
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп се зема со капнување под јазик. Пред употреба треба добро да се протресе.
  Кај возрасни КАНОИЛ 10% маслото од коноп се употребува 2 пати на ден.
  Се капнува 5 капки на под јазикот и се задржуваат околу 60 секунди пред да се голтне.
  Не треба да се надминува препорачаната дневна доза. Кај деца до 14 години КАНОИЛ 10% маслото од коноп се употребува еднаш дневно. Се капнува 2-3 капки под јазикот и се задржуваат 60 секунди пред да се голтне. По препорака на лекар дозата може да се зголеми. КАНОИЛ 10% маслото од коноп е погодно за дијабетичари и популација на вегетаријанска исхрана.
 4. Податоци за можни несакани дејства на граничниот производ КАНОИЛ 10% маслото од коноп
  Не се познати несакани дејства на КАНОИЛ 10% маслото од коноп. Доколку се појават знаци на пречувствителност, престанете со употреба на КАНОИЛ 10% маслото од коноп!
 5. Податоци за чување на КАНОИЛ 10% маслото од коноп
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп чувајте го на места недостапни за деца. Рок на употреба на маслото е 12 месеци. Датумот на истекот на рокот на употреба на КАНОИЛ 10% маслото од коноп е означено на пакувањето.
  КАНОИЛ 10% маслото од коноп не смее да се употребува по истекот на рокот на употреба! КАНОИЛ 10% маслото од коноп треба да се чува заштитено од директна светлина, топлина и влага. По отварањето да се чува во фриждер. Да не се замрзнува!
 6. Дополнителни податоци за КАНОИЛ 10% маслото од коноп
  Што содржи КАНОИЛ 10% маслото од коноп?
  КАНОИЛ 10% масло 10ml содржи:
  – CBD (Cannabidiol екстахиран од растението Cannabi) 500 mg.
  – Extra Virgin ладно цедено маслиново масло до 10ml.

 

 

Сеуште немате прегледено производи