Lecithin, 100 капсули

Бренд:

865 ден

Лецитинот е природно присутен во храната од растително, како и од животинско потекло: во јајцата, соините зрна…

Нема на залиха

Опис

SWANSON Лецитинот е фосфолипид (комбинација на фосфор и еленцијални масни киселини) и како таков претставува многу важна структурна компонента на секоја клетка на човековото тело.

Холинот и инозитолот се две главни структурни компоненти на лецитинот.

СВАНСОН Лецитинот помага:

– За подобрување на меморијата, концентрацијата и функцијата на нервниот систем;

– Кај срцево-садови проблеми;

– За намалување на маснотиите во крвта;

– За заштита на црниот дроб и кај камчиња во жолчката;

– Кај автоимуни и дегенеративни проблеми и мултиплекс склероза;

– Кај артритичните, ревматските и метереопатските болки во зглобовите;

– За одржување на здрава кожа, коса и нокти.

Употреба: Како додаток во исхраната се земаат 1-3 гел капсули дневно.

Да не се надминува препорачаната дневна доза. Додатокот во исхрана не треба да се користи како замена за разновидна исхрана. Да се чува подалеку од дофат на деца.

Сеуште немате прегледено производи