Magnezan B6, 30 tableti

240 ден

Dr. Viton Magnezan B6 за здрав и мирен сон како на бебе

Во случај на нервоза, раздразливост, благa анксиозност, нарушен сон и мускулни грчеви, ова е единственото решение. Ја подобрува функцијата на нервниот систем, срцето и мускулите и го намалува стресот. Витаминот Б6 ја забрзува апсорпцијата на магнезиум за 40%.

Магнезиум е минерал кој му треба на секој орган во човечкото тело. Повеќе од 60% од вкупниот магнезиум во човечкото тело се наоѓа во коските и забите, 27% во мускулите и 6 – 7% во клетките. Има одличен ефект врз релаксација на нервните клетки, а со тоа придонесува за мирен и здрав сон. Витамин Б6 е витамин заснован на вода, кој лесно се апсорбира во организмот. Тој е еден од најпотребните витамини во човечкото тело. Ги смирува и нормализира нервниот систем. Магнезиумот го лечи појавувањето на болни грчеви и витамин Б6 помага подобро да ја апсорбира во мускулите, ја намалува и ослободува болката и тензијата во зглобовите.

Ја зголемува концентрацијата и меморијата;
Ја зголемува енергијата;
Ги намалува мускулните грчеви;
Го подобрува расположението;
Ја спречува остеопорозата;
Ги зајакнува коските и забите;
Го намалува ризикот од дијабетес;
Помага при несоница и дебелина;
Ги смирува нервите, го намалува стресот;
Го регулира крвениот притисок;
Помага со варење на храната и запек;

Досега немате прегледано ниту еден производ.